Varför vi inte kan ta ansvar över att ditt barn följer med på din bokade behandling.
2019-04-01
Vi kom i mål!
2019-05-02
Show all

Fokus och utveckling framåt!

2 år sen dörrarna slogs upp för vår alldeles egna salong på Köpmangatan 36. Från att kombinerat min verksamhet med ett heltidsjobb i 6 år var det såklart läskigt att slänga ut vingarna och våga satsa helhjärtat & inte ha en trygghet att landa på. Något jag alltid varit väldigt försiktig med. De som känner mig vet att jag inte ogenomtänkt säger ja till något. Absolut ingenting. Men något jag alltid lyssnar på är magkänslan.

Denna gång var det något som kändes rätt i magen och med facit så är jag så glad att jag gjorde det. 2 år senare har vi ökat vår omsättning med 30 % och satsar ännu större under 2019.

Trots att vi trivs så bra där vi ligger idag växte vi ur den ganska fort och med blandade känslor är det nu dags att ta klivet till mer än dubbelt så stort i lokalyta. Den 1 mars 2019 fick jag nycklarna till ny lokal jag bara kunnat drömma om och i 2 månader nu har vi kämpat på med renovering för att få till detta projekt som i dagarna ska slås upp. I det fantastiskt vackra hus från 1700-talet där Eskilstunas första apotek en gång låg med stora skyltfönster, glastak & trägolv ska vi nu skapa något alldeles speciellt. Här kan man verkligen säga att vingarna släppts fria. Möjligheterna är oändliga och vår kreativitet bara växer och växer hela tiden. Vart det slutar är det ännu ingen som vet.

När jag skrev på kontraktet var jag inte mentalt förberedd på vad jag gett mig in på. Där & då hade jag så mycket bekymmer med mig själv då jag efter årskiftet till 2018 hamnade i påfrestande situationer för min kropp och fick i mars 2018 diagnosen Graves Sjukdom. En sjukdom som jag kämpat på med under hela året och fortfarande gör då jag valde att operera bort min sköldkörtel som överproducerade hormoner.

Att leva med sköldskörtelproblem är ett av de allra vanligaste kvinnosjukdomar i dagens samhälle. Ca 400 000 st av Sveriges befolkning lider av underfunktion av sköldkörteln. Dvs. att du blir orkeslös, tappar ämnesomsättning, går upp i vikt, blir deprimerad osv.

Min sjukdom var precis motsatt. Hypofysen skickade signaler till sköldkörteln som gjorde att den överproducerade hormoner och gav adrenalinpåslag på hjärta och min kropp gick på helvarv konstant. Min vilopuls låg på 130 och tog jag en promenad gick den upp i 200. Symptomer som hjärtklappningar och tryck över bröst, fick inte behålla någon mat, skakningar i händer & ben och av någon okänd anledning så skickas resitorer till ögat som trycker på och påverkar ögonen. Detta har såklart varit väldigt påfrestande för mig. Att vara egen företagare i dessa sammanhang har inte varit lätt. Sjukskriven 83 av 365 dagar då jag inte kunnat utföra mitt arbete. Att Cosmetink överlevt och faktiskt gått framåt i dessa tider är ju ett under.

I November 2018 valde jag att operera bort sköldkörteln och ersätta detta organ med syntetiskt hormon, levaxin. Mycket av anledningen att vi önskar få syskon till vår dotter Julia. Alternativet var att äta medicin i 1,5-2 år med strikt information om att inte bli gravid under denna period och därefter 40-60 % risk för att få återfall. Inte ett enkelt val men något jag kände fick vara värt det.

Att jag nu 5 månader efter operation och 1 vecka innan öppning skulle bli akut opererad för utomkvedshavande graviditet fastnat i äggledaren och fyllde buken på så mkt blod att det blev allarligt tillstånd är både tragiskt och olyckligt. Motgång efter motgång gör att jag helst bara skulle vilja lägga mig ner och skita i allt.

Men vad hjälper det? I all denna missär har vi så mkt fantastiskt runtomkring oss som vi inte får glömma. Speciellt vår fantastiska dotter som är helt ovetande om hur vi kämpar på och förgyller våra dagar med skratt, gråt och en massa bus.

Hon är så klok och fantastisk på många sätt och jag är otroligt tacksam att hon finns. I bilen när jag sa att jag hade ont i magen säger hon ”kanske något du ätit mamma?” och lägger sin hand på mig. Tyvärr var det inte någon magknip även om jag så in i det sista hoppades på det.

Nu kämpar vi dessa dagar på att få öppna på NY ADRESS och ni är mer än välkomna att ta en titt på hur det blev.

Välkomna till Rådhustorget 3!

t;

Facebookredditpinterestlinkedintumblrmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 − två =