HIFU – HUDÅTSTRAMNING


 


HIFU – HUDÅTSTRAMNING


HIFU – HUDÅTSTRAMNING

HIFU är ett icke kirurgiskt ansiktslyft med högintensivt fokuserat ultraljud. Perfekt behandling för både kvinnor som män.

HIFU värmer upp huden punktvis hela vägen nere i SMAS-lagret, lagret under huden som plastikkirurgen sträcker upp vid ett kirurgiskt ansiktslyft. SMAS* är ett lager av vävnad djupt nere i huden och den subkutana vävnaden. Det är en av våra viktigaste stödstrukturer för ansiktet.

Upphettningen sker nere i huden, hela vägen till SMAS, i flera fokuserade punkter och syns därför inte på själva hudytan. Syns gör däremot lyftet som inte väntar på sig. Redan efter några timmar ser man och känner effekterna, men det blir bara bättre. Efter ca 4-6 månader har man uppnått maximalt resultat och det är förvånansvärt bra. Ett riktigt lyft utan återhämtnings tid.

Behandlingen kan upplevas olika från person till person och är hos vissa inte helt fri från obehag. Behandlingen görs i god kontakt med terapeuten för att göra det så bekvämt som möjligt.

Ingen konvalescens eller återhämtnings tid efter behandlingen gör att du kan återgå direkt till vardagen och inte behöver ta hänsyn till några läkningsprocesser. Eventuell svullnad kan uppstå men går över inom några timmar - upp till några dagar. Kollagenproduktionen startar direkt efter behandlingen och din hud blir stramare och stramare för varje dag.
hifu_2-cosmetink_web

Hur många behandlingar krävs?

I ansiktet krävs ofta 1-3 behandlingar med ca 4-6 månaders mellanrum, men ofta räcker det med en behandling för att få tydlig effekt.
För kroppsbehandlingar krävs upprepade behandlingar på 3-6 behandlingar med 2 - 4 månaders mellanrum. Resultatet håller upp till 6 år, men med reservation för viktuppgång och kraftig viktnedgång.
hifu_1-cosmetink_web

Behandlingsområden

* Helt ansiktslyft
* Nedre ansiktslyft (Under kindben & ner, inkl. hals)
* Dubbelhaka & definition av käklinje
* Pannlyft, ögonbrynslyft
* Kroppsbehandling

Behandlingen reducerar:

* Lösa nack veck
* Hängande hud, särskilt runt munnen
* Tunn, torr hud
* Fina linjer och rynkor
* Mindre rodnad och torrhet
* Ojämn hudton och struktur
* Stora porer

Alla behandlingar finns att boka online i vårt bokningssystem förutom kroppsbehandling som bokas in individuellt beroende på önskemål. Boka in en personlig konsultation för att boka den behandlingen.

Återhämtning

Det behövs ingen återhämtning efter behandlingen och resultatet blir helt naturligt. Uppföljning sker hos oss efter ca 4 månader efter behandlingen. Vi tar alltid före- och efterbilder så att vi kan jämföra resultatet.

Ultraljudstekniken har använts inom medicinen i mer än 50 år och flera undersökningar har visat att behandlingar med högfokuserat ultraljud är säkert att genomgå.

Du bör undvika behandling om du är gravid, är under pågående cancerbehandlin, har epilepsi eller har en obehandlad hjärtsjukdom (har pacemaker) Du ska vara frisk. Har du botox, fillers eller BB Glow utfört på det önskade behandlingsområdet bör du vänta minst 8 månader efter behandlingstillfället. Inga blodförtunnande mediciner eller alkohol skall intagits innan behandling.

Vi behandlar ej gravida eller personer med obehandlad hjärtsjukdom eller med pågående cancerbehandling.

*SMAS är samma lager av vävnad som läkare drar åt vid t.ex ett ansiktslyft.