Hösten är här och intresset för Permanent Makeup ökar!
2018-08-24
Grundutbildning PMU Academy
2018-11-20

Höst och skolan börjar igen och likaså för våra utbildningar på www.pmuacademy.se

Först ut var tunn eyeliner/fransmarkering som hölls i våra lokaler i Eskilstuna. En vidaregående kurs för de som tidigare gått vår grundutbildning med fokusering på 3D bryn, micropigmentering. När PMU artisten arbetat med djup och känslan i huden ett tag kan vi fortsätta utvecklingen för att tatuera fler olika typer av behandlingar där bl.a tunn eyeliner/fransmarkering är en väldigt efterfrågad behandling. Likaväl som det är en efterfrågad behandling är det samtidigt en behandling många är rädda för då det är så nära ögat. Därför är det viktigt att du som utövare kan hantera tekniken så du tar hand om dina kunder på bästa sätt. Hur gör du för att få de känna sig trygga och vara så smärtfritt som möjligt? Några av de moment som är väldigt viktiga när det handlar om denna typen av behandling.

Inför kursens start skickade vi ut kurskompendium som elev kan läsa på hemma inför kursens start. På plats vill vi kunna fokusera på teknik och praktisk träning. Öva, öva, öva… ger färdighet. Träning på (fejkskinn) så elev känner kontroll innan första inbokade modell kommer där lärare visar hur en behandling går till och elev sedan själv får avsluta med egen modell.

Vi är väldigt glada och se hur trygga våra elever är efter att de jobbat med micropigmentering ett tag. Vi kräver att man har någon förkunskap och en bra grundutbildning innan man kan ta denna kurs hos oss. Det sista du vill är att riskera att något ska gå fel.

Men med rätt utbildning har du kontroll och du kommer få många nöjda kunder framöver. Nu ser vi fram emot att se utvecklingen hos våra elever! Eget arbete med läxor och inlämnade bilder på behandlingar utövade på egen hand väntar!

// Sandra Edlund, huvudlärare inom micropigmentering för PMU Academy samt salongsägare av Cosmetink

Modellens öga innan behandling.

Modellens öga direkt efter behandling.

Elevens första behandling under utbildning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebookredditpinterestlinkedintumblrmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 3 =

Logga in

sexton − 15 =

Glömt lösenordet?

Skapa ett konto?