Ambassadör Tova Elneskog
2017-11-14
Lansering av Edlund & Gedin PMU ACADEMY
2018-02-03
Show all

Nyårskrönikan 2017

Redan 1 år gått och vi är inne på slutet av 2017. Som företagare firar jag 10 års jubileum och detta är året då jag helt satsat på mitt företag, Cosmetink och lagt allt annat bakom mig. Tidigare år har andra jobb funnits där som en trygghet eller graviditet/mammledighet. Under dessa 7 år som jag jobbat med Cosmetink kan jag för första gången se ett helt års resultat bara baserat på mitt företag. Vilket är spännande nu när bokslutet är här.

Med mer än det dubbla i omsättning från 2016 har detta års omsättning varit över 1 miljon! WOW! Att leda ett företag kräver stort ansvar, struktur och en massa energi. Inte alla gånger jag kan känna att jag har alla dessa egenskaper men uppenbarligen får jag det att fungera. Jag lär mig hela tiden nya saker och hittar vägar till att utvecklas. Jag tycker affärer och företagande är kul! Vilket ändå måste vara en av de viktigaste delarna.

Så hur såg då 2017 ut och vad händer 2018? En hel del skulle jag säga. Både under året och framtida planer.

Samarbeten med diverse salonger fortsätter där jag gästar Stockholm, Göteborg och Enköping vid bokade tillfällen. Trots att jag skulle behövas på hemmaplan i Eskilstuna hela tiden behöver jag röra på mig och variera vardagen. Rastlösheten i mig blir uttråkad annars.

Jag undrar om det är rastlösheten i mig som hela tiden hittar på nya saker och startar nya projekt. Bara detta år har flera nya skönhetsprodukter kommit in i salongen och en webshop startats. Så du enkelt kan köpa kvalitativa produkter hemifrån. Grande Cosmetics och Ripar Cosmetici är 2 av de fantastiska produkter vi tagit in i salongen under året. Grande Cosmetics har den fantastiska lipplumpern Grande Lips som du kanske känner till från staterna där den är en storsäljare på Sephora och sponsrat @themasterclass med @makeupbymario & @Kimkardashian
Men i Sverige är det endast vi som har den till försäljning. Både till salonger och slutkunder.

I maj besökte vi Rom och gick utbildning för det Italienska sminkmärket Ripar Cosmetici som jag blev förälskad i för ca 7 år sen men inte funnits i Sverige förrän nu när jag äntligen fått hit de! Så himla stolt och glad för detta. Hade jag haft tiden att visa alla hur bra dessa produkter är skulle det ta över den svenska marknaden med storm. Mina kunder jag stolt presenterar detta för, är överförtjusta och blivit trogna sminkkunder. Har du inte testat RIPAR måste du verkligen göra det!
I samband med att smink kommit in till salongen har även nya samarbeten för 2017 startats. Nu kan du få hjälp hos vår makeupartist hitta dina nyanser och sminktips. Mer om makeup hittar ni på @cosmetinkmakeup

Sommaren gick fort och i september var det dags för 1 års jubileum för salongen i Eskilstuna. Som jag trivs där! Gamla stadens mysiga gator och vattnet som skimrar vid solsken. Lika väl som jag älskar att resa och få miljöombyten är det alltid lika skönt att komma tillbaka till mitt andra hem. På vårt 1 års jubileum fanns vår samarbetspartner Angelica från Bauer Clinic på plats som vid flera tillfällen under året tagit hand om kunder som önskar få fillers eller botox. Nästa tillfälle att boka en tid för behandling är i mars. För att boka en tid maila info@cosmetink.se.

En av de saker jag är extra stolt över under året är budgivningen där ett par ögonbryn skänktes bort till högst budande till Cancerfonden. 4 600 kr avslutades budgivningen på och Emelie Hellman var högste budgivare. Jag skrev ett inlägg i mitt instgramflöde som handlade om hur en så ytlig sak som ögonbryn kan betyda så mycket för den inre själen. Läs mer om det på instagram @cosmetink #FUCKCANCERCOSMETINK

Det har fokuserats på marknadsföring med filmklipp. Både på mig och vår nya ambassadör Tova Elneskog. Tova berättar om hennes erfarenheter av ögonbrynstatuering och ansiktsbehandling med microneedlingtreatment. Även fått ta del av rabattkoder i webbshopen. Henne hittar ni på instagram @tovaelneskog

2017 är året då vi har:

  • Inspirerats på Sveriges största skönhetsmässa, Acadermia
  • Köpt ny företagsbil som bl.a tankas med el. #MILJÖTÄNK
  • Startat samarbete för praktiskplats med Praktiska Gymnasiet
  • Vidareutbildats i Norge inom läpptatuering hos SOL PMU
  • Testat ny hårborttagningsmaskin med laser
  • Utfört 473 st behandlingar bara i Eskilstuna!
  • Startat nytt Aktiebolag

Så vad kommer inför 2018?

Nytt år och ett nytt bolag har startats och jag ser fram emot ett nytt projekt som går hand i hand med Cosmetink. Denna gång är vi 2 delägare vilket känns skönt att ha någon att bolla frågor och idéer med. Tillsammans med min kollega i Sthlm, Ulrika Gedin (Gedin Studio) startar vi upp den kompletta utbildningen inom PMU med start i mars. Under året har vi bollat idéer, utbytt erfarenheter och insett att vi kan erbjuda marknaden inom PMU något exceptionellt. Med våra erfarenheter och ständig hunger på utveckling kommer detta bli en utbildning du inte kan hitta någon annanstans!

2018 är mer än välkommen och jag är redo för ett nytt spännande år!

Facebookredditpinterestlinkedintumblrmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett + 15 =