Ny rekrytering av hudterapetut
2018-12-05
Fokus och utveckling framåt!
2019-04-29
Show all

Varför vi inte kan ta ansvar över att ditt barn följer med på din bokade behandling.

Idag hamnade vi i en situation i salongen som gjorde att vi var tvungen att införa förbud mot att kunder kan ta med sig barn till sin bokade behandling.

Under den behandling du bokat krävs det full fokus från vår sida att kunna utföra din behandling. Vi jobbar främst med nålar och pigment då vi driver salong med specialisering av kosmetisk tatuering. Dvs att vi jobbar bl.a med tatuering av ögonbryn, eyeliner och läppar. Vid en behandling av eyeliner har vi en vibrerande nål precis i närheten av ditt öga. Det kräver extrem fokusering och minst lilla misstag kan bli förödande.

Jag har haft flera kunder som tagit med sina barn där de får sitta med telefon eller iPad medan kunden får sin behandling och i de flesta fallen går det bra. Men idag hade vi en situation där jag var tvungen att säga ifrån att det inte var en hållbar situation. Vilket slutade i att jag blev påhoppad och personligt attackerad.

Vi jobbar med stickande verksamhet där vi förvarar speciella behållare för att förhindra smittorisk och har massor av kanyler, nålar och andra stickande föremål i salongen samt syror/vätskor och produkter som är farliga för barn. När vi har behandlingar kan vi inte känna oss ansvariga för att ha uppsikt över ditt barn och är barnet i den åldern där den inte vill sitta still blir detta ett problem. Vi blir även väldigt störda av barn som ska ha hjälp med att springa på toaletten mitt under behandling eller ropa på sin mamma av annan anledning. Våra behandlingar kräver 100 % fokus och vi vill kunna ge det fokus på vårt jobb och inte ha ett vakande öga över vart barnet är och vad den gör.

Vi har även tända ljus och inredning vi är rädda om. Ingen rolig situation som uppstår om barnet bränner sig, gör sig illa eller har sönder något. Vi har ingen lekhörna i salongen för den är inte anpassad för att ta med sig sitt barn till. Jag kan absolut inte ta med mig min Julia som idag är 4 år till mitt jobb då hon tycker allt är jätteintressant och ska pilla på allt och absolut inte sitta still. Då pratar jag om 10 minuter när jag ska fixa med något pappersarbete. Skulle aldrig få för mig att ha henne där under tiden jag utförde en behandling eller ta med henne till en salong där jag skulle få behandling utförd.

Vi förstår att situationer kan uppstå där barn blir sjuka eller hemskickade från förskolan men tyvärr vill vi inte att detta sjuka barn tas med till vår salong. Både av smittorisk och andra skäl.

Vi vill att du respekterar vår arbetstid och ber ödmjukast om förståelse för detta och hoppas ni förstår att detta är för både Ert & vårt bästa.

Facebookredditpinterestlinkedintumblrmail

2 Comments

  1. Sofia skriver:

    Helt rätt barnen ska inte vara med. Går man till en tatuerare som är seriös, så är de extremt strikta med att barn inte får vara med. Pga. Smittorisk, störningsmoment och många andra anledningar. Ni arbetar med nålar lika mycket som dem så barn hör inte hemma hos er blir barnen sjuka osv. Stannar man hemma alt. Fixar barnvakt det är inte erat jobb att ta hand om andras barn

    • Sandra Edlund skriver:

      Hej Sofia! Ja, inte alltid kunder tänker på de konsekvenser som kan bli genom att ta med sitt barn. Därför vi kände att vi var tvungna att skriva detta inlägg. Tack för att du påpekade hur viktigt det är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 12 =