PERMANENT MAKEUP


 


PERMANENT MAKEUP


Permanent Makeup

Vi erbjuder dig den nyaste tekniken inom kosmetisk tatuering där vi med hjälp av maskin, nål och färg går mellan det yttersta och mellersta hudlagret och ger en pigmentering av ögonbryn, eyeliner eller läppar. Detta resultat håller mellan 2-5 år beroende på hudtyp och skötsel. Varje pigmentering är individuell och vi kan inte lova vilket resultat just du kommer få. Vi rekommenderar alla kunder att titta på före och efterbilder som finns på våra sociala medier för att få en uppfattning om hur resultat kommer bli.

ÖGONBRYN

Vi använder oss av den senaste tekniken med stråteknik där strå för strå tatueras och ger ett naturligt resultat. De tatuerade stråna smälter in bland dina egna eller skapar helt nya bryn om du inte har några egna hårstrån sen tidigare. Vi går igenom färg och form innan behandlingen börjar och diskuterar steg för steg så allt känns bra. Vi har ett stort spektra av färgnyanser där vi kan hitta vilken färg som passar dig bäst. Ljus som mörk. Varm som kall.

EYELINER

En tunn fin linje läggs längs fransroten och framhäver ögat och får ögonfransarna att se längre ut. Fransmarkeringen läggs antingen på endast övre eller både övre & nedre ögonlock. Önskar du en bredare eyeliner kontakta oss innan bokning för överenskommelse.

LÄPPAR

Vid tatuering av läppar lägger vi först en lipliner i ytterkant för att markera dina egna läppkonturer där vi kan forma läpparna så de får den fyllighet du önskar. Sedan skuggas färgen in mot dina egna läppar och ger ett snyggt resultat.

FAQ - VANLIGA FRÅGOR:

1Är det en form av tatuering?
Ja, det är i alla fall en del likheter. Både tatuering och permanent make up går ut på att tillföra huden en färg som varar. Skillnaden är att med permanent make up används en nål som endast går en halv millimeter ner i huden ( detta är betydligt mindre än vid tatuering ). På fackspråk kallas detta pigmentering.
2Hur går det till?
Behandlingen börjar med att linjerna eller konturerna ritas upp med en penna. (ögonbryn och läppar). Kunden kan då få möjlighet att korrigera så att det det blir såsom kunden önskar det.

Vi bestämmer tillsammans färger och konturlinjer. En elektronisk penna med en tunn nål i, gör små hål i hudlagret och pennan fyller hålen med färg.

Den här behandlingen tar normalt 1- 2 timmar. Eftersom en del av färgen kommer att försvinna inom ett par veckor, är det viktigt att kunden kommer tillbaka för refill efter 4-6 veckor. (Ingår i ordinarie pris).
3Gör det ont?
Några uppfattar det som obehagligt. Vissa jämför smärtan med att noppa ögonbryn eller vaxa benen, men generellt säger de flesta att det gör mindre ont än de hade förväntat sig. Före behandlingen läggs en bedövningskräm på det område som ska pigmenteras, vilket dämpar obehaget.

Det kan vara smart att undvika att få behandling under mens/premenstruella perioder då man är mer känslig för smärta.
4Hur länge varar tatueringen?
Permanent make up innebär att man tillför huden färg med en tunn akupunkturnål som går ca 0.5 millimeter ner i huden. Denna kommer långsamt att försvagas och tillslut försvinna, allt efter hudens tillstånd.

Ju äldre man är, ju längre sitter färgen. Läppigmentering och eyeliner kan hålla i 3-5 år, ögonbryn i 2-3 år. Men kan även sitta kvar längre. Du kan aldrig vara garanterad att pigmenteringen kommer försvinna till 100 % det är därför viktigt att noga tänka igenom val av form och färger.
5Vad kan gå fel?
Fel färg och fel form är alltid en risk. Det är därför viktigt att du som kund är delaktig och att vi är överens innan vi kör igång. Kika gärna på tidigare jobb jag utfört och ge önskemål.

Utrustningen som används är steriliserad och det används alltid engångsartiklar vilket säkrar att man inte utsätts för eventuell smitta eller bakterier.
6Är det farligt?
Nej det är inte farligt!

Den färgen som används är medicinskt testad och godkänd, och branschen har inga indikationer på att detta medför någon som helst hälsorisk. Mer info på: http://www.amiea.de/no/produkter/farger.html
7Allergier?
Det är väldigt sällan någon av klient upplevt en allergisk reaktion vid användning av denna utrustning. Om du är allergisk mot något eller tvivlar, kan vi göra ett så kallat " touch-test " före vi påbörjar behandlingen!
8När bör jag undvika att pigmentera mig?
Har du sår, utslag, eksem, acne eller munsår utför vi ingen behandling då det är en ingångsport för bakterier.

Har du sprutat in Restylane i läpparna, sprutat in Botox i pannan bör du avvakta 3 månader med att pigmentera dig. Har du gjort en ögonlocksoperation bör du avvakta 6 månader. Annars kan resultatet bli missvisande.