Information gällande COVID-19
2020-11-05
Nyårskrönika 2021
2021-12-31

Vem och hur ska man använda syror?

Vi får många frågor kring syror och vi tänkte gå igenom lite lätt om varför, hur och vem som kan använda sig av syror. Hösten är ett perfekt tillfälle att påbörja din period med syror, men vilken av alla syror ska du då använda?
Syror i sig är super på att exfoliera, återfukta och arbeta bort pigmenteringar och även ärrbildningar. Viktigt att tänka på när man använder sig av syror är att huden blir extra ljuskänslig så SPF är extra viktigt vid användning av syror. Gärna en SPF 50 för att skydda huden – vi rekommenderar PRIORI fx251

AHA – Syra
Detta är syran för dig som vill exfoliera, återfukta och arbeta på solskador och pigmenteringar. AHA-syra är ett samlingsnamn för mjölksyra, glykolsyra och mandelsyra. AHA syror gör huden mjukare , klarare och jämnare. Den snabbar på cellförnyelsen och exfolierar bort de översta hudlagret så att den nya friska huden får komma fram. Visste du att cellerna förnyas var 4:e vecka när vi är unga men ju äldre vi blir så går denna process långsammare och AHA-syran ökar framställningen av kollagen och elastin. AHA-syror minskar synliga linjer, jämnar ut hudtonen och hjälper huden att behålla fukten.

 • Exfolierar
 • Minskar rynkor, fina linjer, solskador och pigmenteringar
 • Minskar ojämnheter och ärr
 • Gör huden jämnare och klarare

PRIORI smart Peel Pads har alla tre av dessa syror (mjölksyra, glykolsyra och mandelsyra) och arbetar på alla tre hudlager, perfekt produkt att börja med, komplettera gärna med Priori Hydrofill mask för att återfukta lite extra. Både dessa produkter finns i vår webshop eller att köpa på plats i salongen.

BHA-Syra
Här har vi syran för dig som vill arbeta på porer och exfoliera. Denna syra arbetar antiinflammatoriskt och är perfekt för dig med acne problem, fetare och oren hy eftersom den tränger ner i porerna och löser upp och rengör på djupet. Den hjälper till att lugna huden och dämpa rodnader och jobbar även på ytliga blodkärl.

 • Exfolierar
 • Löser upp fett i porerna
 • Antiinflammatorisk , dämpar rodnader
 • Arbetar på ytliga blodkärl

PRIORI Gel Perfector Innehåller 1% BHA

Retinoider är ett samlingsnamn för retinol. Retinol är en A-vitamin och är den mest effektiva anti-age ingrediensen. Men den kan jobba på så mycket mer än bara anti-age, den används bland annat för att behandla akne då den är antiinflammatorisk , pigmenteringar och ärrbildning. Retinol ökar cellförnyelsen vilket gör att huden ser fräsch ut , mindre synliga porer och gör huden mer fast och ungdomlig. Denna syra är för dig som vill arbeta med rynkor, fina linjer eller akne. Retinol finns i olika former men man kan överlag säga att den är som mest aktiv på natten och är därför en produkt att använda i din kvällsrutin. Tips är att kombinera Retinol med C-vitamin, det är en superkombo! C-vitamin jobbar aktivt mot solskador och pigmenteringar. Ger extra fukt och skyddar mot miljöföroreningar.

 • Förfinar linjer
 • Arbetar på pigmenteringar och akne
 • Förstorade porer
QSOD+ fx240 – Moisturizing Creme

Produkter från PRIORI som innehåller retinol:

Q+SOD Peel Pads

Q+SOD Eye Serum 0,15% Retinol

Q+SOD Enlightening Peel Pads

Q+SOD Brightning Serum 0,15% Retinol

DNA Eye Recovery Creme 0,3% Retinol

Q+SOD Moisturzing Creme 0,15% Retinol


Vem kan använda syror?
Nästan alla hudtyper kan använda syror så länge den är anpassad för rätt hudtyp och inte används för länge. Rätt syra för rätt hy! Men undvik Syror om du är gravid eller ammar. Är du känslig, har rosacea så rådfråga alltid en hudterapeut så du får rätt produkter som passar just din hy.

Kan man kombinera syror med varandra?
En grundregel man kan ha är att inte använda syror från olika märken samtidigt samma kväll men man kan absolut använda exempelvis Retinol + C-vitamin. Retinol på kvällen eftersom den är som mest aktiv då och C-vitamin på morgonen. Eller kanske Retinol varannan kväll och BHA de andra kvällarna. En annan sak som är otroligt viktigt att tänka på när man ska börja med syror är att Start slow , Go slow– vänj in huden när du testar nya produkter och speciellt viktigt när det gäller syror.
Börja med en dag i veckan, till varannan dag till att sen använda varje dag beroende på vad de är för syra. Känn in din hy och var försiktig. När man börjar med nya produkter t.ex. syror så kan huden reagera , du kanske får finnar och huden känns i obalans med det hör till utrensningsprocessen, orenheter kommer upp till ytan och rensas ut, så håll ut!
Var dock försiktig så du inte överexfolierar och irriterar huden då blir den lätt irriterad och röd. Men med rätt produkter och med rätt användning så kan rätt syra skapa magi för just din hy.

Q+SOD Enlightening Peel Pads

TIPS!

PRIORI Peel Pads & Brightening Serum går även att använda på handryggen och dekolletaget för att motverka tidigt åldrande. PRIORI Hydrofill Mask är ett bra komplement till syror, denna plumpande mask går även att sova med.
C-vitamin ger ett extra skydd mot UV-strålar så är en bra vitamin i din hudvårdsrutin året om MEN viktigt är att smörja sig med SPF varje dag och inte bara under sommaren!

Vill man gå mer djupgående med sin hy så finns våra salongsbehandlingar att komplettera med så som kemisk peel med starkare syror som utförs av våra auktoriserade hudterapeuter. Våra hudterapeuter kan även skräddarsy en behandlingsplan utefter din hy och dina önskemål och hjälpa dig att ta fram hemmaprodukter för ett ändamål som passar dig.

Är du osäker på vilken syra som passar just dig så hjälper vi dig gärna att hitta rätt produkt.

Men kom i håg START SLOW- GO SLOW!

Facebookredditpinterestlinkedintumblrmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − 1 =

Logga in

9 + sju =

Glömt lösenordet?

Skapa ett konto?