Nyårskrönika 2019
2019-12-31
Information gällande COVID-19
2020-11-05
Show all

Höstrenovera din hy

Vi har precis sagt hejdå till sommaren och ger oss in i hösten där kallare vindar sveper in och vi får klä oss varmare om dagarna. Vi byter ut garderoben, men hur är det med vår hudvårdsrutin då. Ska vi ändra något där?


Det är just vad detta inlägg kommer handla om. Att höstrenovera din hy. Vi ger dig tipsen om hur du ska förhålla dig till det kallare klimat som kommit, vilka behandlingar vi rekommenderar och tipsar om olika produkter!

Precis som att många är taggade på en nystart inför hösten med träning, ny garderob, nya studier eller nytt jobb, så är det ett perfekt tillfälle att även ge din hud en nystart. 
Efter en sommar med mycket sol och bad men framförallt mycket solskydd, kan man behöva fräscha upp huden. Då vill vi få bort det gamla och ersätta de med nya fräscha hudceller, som ger nytt liv och lyster till huden. 

Kanske slarvat lite med hudvården? Inte riktigt lagt någon större vikt på den och nu känns huden ofräsch och lite sliten?  
Ett tydligt tecken på det är när vi får tilltäppta pormaskar – du vet dom där små svarta prickarna som vi helst vill slippa!
Kanske har du till och med hittat en och en annan pigmentfläck på huden? 

Så vad kan vi göra åt detta?

Först och främst gäller det att avlägsna gamla hudceller, genom att rengöra och exfoliera (peela) huden. 
In med de nya och bort med de gamla som man brukar säga! Där har vi flera olika behandlingar som kan hjälpa dig.

Hur många gånger behandlingar krävs?

Ibland kanske det inte räcker med endast en behandling för att få det resultatet eller varaktigheten som man vill ha därför rekommenderar vi att man går på en kur för att intensivt, under en kortare period kicka igång huden så den börjar arbeta igen.

Samt att vi nu går från ett varmt klimat till något kallare & då kan huden behöva lite hjälp för att balansera sig igen och städa bort sommaren, men också förbereda och boosta upp huden inför vintern som kommer. 

Vilka behandlingar rekommenderar vi?

I våra ansiktsbehandlingar får du en genomgång av din hud, rengöring, peeling samt hudanalys för att veta vad du har för hudtyp och hudtillstånd.
Avslutas sedan med en avslappnande massage, mask och anpassade hudvårdsprodukter efter din hudtyp. 
Väljer du en lyxig ansiktsbehandling ingår även portömning om önskas eller extra lång tid för massage.

Massagen är inte bara skön och avslappnande: Den sätter även igång cellförnyelsen, blodcirkulationen och lymfcirkulationen i huden. Vilket medför att slaggprodukter, toxiner och överflöd av vätska lättare kan föras ut ut kroppen.

Varje behandling är individanpassad

Vi alla är olika och därför behöver vi också fokusera på olika saker. Därav blir ingen behandling den andra lik. Förutom att gå på behandling och göra rent huden är de bra att även se över vad du har hemma i badrumsskåpet. Vad har din hud behov av idag? 

Med tanke på att väderleken med ljus, temperatur och luftfuktighet ändras så behöver du även byta ut vissa av dina produkter. Tänk på att det du använde för några år sedan kanske inte är det din hud behöver idag. Med åren ändras även din huds behov.

Vår hudkvalitet påverkas av ålder, arv, hormoner, hälsa, kost och olika livsstilsfaktorer. Huden sägs spegla hur vi mår både fysiskt och psykiskt. Efter en het sommar som utsatt din hy för påfrestningar som saltvatten, sol och blåst, är det dags att ge din hud en riktig höststädning!

Vi vet att detta kan vara svårt men det är just därför vi finns här för att hjälpa dig hitta din perfekta hudvårdsrutin. 

Kemisk peeling är en otroligt effektiv behandling för alla som vill uppnå ett fantastiskt resultat på ett snabbt och skonsamt sätt. Återställer balansen i huden och ger tillbaka hudens förlorade lyster och förbättrar hudens struktur och kvalitet, avlägsnar död hudceller och tvingar nya hudceller att bildas.
Åldern gör att cellförnyelsen blir allt långsammare. Med kemsik peeling avlägsnas inte bara de. döda hudcellerna utan också nybildningen av nya celler stimuleras. De gör att vi får mer spänst och lyster i huden.

En kemisk peeling kan utföras på ansikte, hals, nacke, bröst samt händer.

En rekommenderad kur består av 6 behandlingar, utförs 1 behandling/veckan och ger ett långvarigt resultat.

”Jag gör alltid en kemisk peeling efter sommarens synder och utsvävningar för att ‘fräscha upp’ och jämna till grov och ojämn hudyta samt reducera pigmentförändringar som uppstått av solen” – hudterapeuten Felicia


Microneedling går ut på att 12 små sterila nålar penetrerar huden och skapar små microkanaler. Samtidigt slussas serum (hyaluronsyra/vitamincoctails) ner i huden. Vilket gör så att serumet kan arbeta djupare och mer effektivare.

En suverän behandlingsteknink för att stimulera olika funktioner som kollagen och elastinproduktion. 

Behandlingen används bl.a. för:
-Rynkreducering
-Uppstramning av slapp hud
-Generell hudföryngring
-Minskning av ärr
-Minskning av porer och pigmentfläckar

Osäker på vilken behandling du ska välja?
Boka in din konsultation så hjälper vi dig med rekommendationer utefter dina önskemål och behov.

Har du frågor och funderingar kring något så maila till info@cosmetink.se

Mvh Felicia /Hudterapeut hos Cosmetink

Facebookredditpinterestlinkedintumblrmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × tre =